Appartementen

Appartementen

De Hobbemaflat, het complex

06 CENTRALE HAL

De Hobbemaflat heeft een centrale ingang met glazen toegangsdeuren en een ontvangsthal. De twee vleugels van het appartementencomplex zijn zo gebouwd, dat de zuidoostvleugel de zon ziet van opkomst tot ca. 14.00 uur en de westvleugel vanaf ca. 11.00 uur tot laat in de middag. De appartementen op de begane grond hebben een terras en een stukje grond. De woningen op de verdiepingen hebben een balkon van vier bij twee meter. De Hobbemaflat heeft ook enkele logeerkamers waarvan gasten van bewoners tegen een geringe vergoeding gebruik mogen maken.

07 BALKON 01 08 TERRASSEN BEGANE GROND

Naast een groot grasveld voor- en achter het gebouw met verschillende fraaie borders is er aan de achterzijde een fietsenstalling en een aantal eenvoudige garages. U vindt hier ook een stukje bos, een prieel en zitjes waar u gebruik van kunt maken. Parkeren van uw auto doet u op eigen terrein. Aan de voorzijde van het gebouw zijn parkeerplaatsen voor onze gasten. Indien gewenst kunt u een berging, garage en/of een hobbyruimte huren. Hiervoor zijn echter wel wachtlijsten.

09 ACHTERZIJDE FLAT 10 BORDER

Voorzieningen en veiligheid

Elk appartement is voorzien van een kabelaansluiting voor RTV, internet en telefoon en sommige appartementen hebben (ook) nog een PTT aansluiting. Elk appartement heeft een glasvezelaansluiting voor dezelfde faciliteiten. U kiest en regelt zelf uw provider en aansluiting.

De appartementen in de Hobbemaflat hebben geen gasaansluiting. Er wordt elektrisch gekookt en een elektrische boiler zorgt voor de warmwatervoorziening. De appartementen worden verwarmd door middel van een centraal verwarmingssysteem, gevoed door een centrale CV-ketel die in de kelder van het gebouw staat.

Het bestuur vindt veiligheid in en rond de Hobbemaflat heel belangrijk. Medio 2002 is er een groot aantal maatregelen getroffen met betrekking tot de brandveiligheid, zoals vastgelegd in een rapport van de Bilthovense Brandweer. Hiermee voldoet De Hobbemaflat aan alle gestelde eisen inzake brandveiligheid. Bij alle ingangen van het gebouw is cameratoezicht en alleen met een sleutel heeft u toegang tot het gebouw en uw voordeur uiteraard. Er is op een aangename manier sociale controle in het gebouw.

Elk appartement heeft een intercom die verbonden is met het belsysteem in de centrale hal bij de hoofdingang: u weet dus wie er voor u aanbelt. Met een knop op het intercomsysteem in uw appartement kunt u uw bezoek binnen te laten.

Onderhoud

De Hobbemaflat is 60 jaar geleden gebouwd. U begrijpt dat regelmatig onderhoud van groot belang is. Hiertoe is een gedegen onderhoudsplan en bijbehorende begroting opgesteld. Met de inzet van bestuur, huismeester, aannemer en externe experts wordt het onderhoudsplan uitgevoerd. Het hele gebouw zit goed in de verf. Waar nodig wordt en is een aantal zaken gerenoveerd en/of vernieuwd. U zult zelf zien, het gebouw staat er goed bij.

Naar keuze van de leden is dubbel glas geplaatst in de appartementen en alle gevels zijn geïsoleerd. De stroomvoorziening is geheel vernieuwd en aangepast aan de moderne eisen. Zo heeft iedereen een digitale elektriciteitsmeter. Ook de meeste standleidingen zijn vernieuwd en er is een onderhoudsplan in uitvoering voor de bomen rondom de Hobbemaflat. De glasbewassing vindt 3x per jaar plaats.

Soorten appartementen

Op 31 december 2018 bestaat De Hobbemaflat uit de volgende woonunits:

31 tweekamer appartementen van 56 – 65 m2

15 driekamer appartementen van 95 - 105 m2

8 vierkamer appartementen van 112 – 130 m2

2 vijfkamer appartementen van 128 – 140 m2

Een aantal éénkamer woonruimtes en diverse huurappartementen.

Op de bovenste verdieping, de E-etage, bevinden zich de meeste huurappartementen. Het betreft 10 tweekamer appartementen met keukenblok in de woonkamer en 4 tweekamerappartementen met een aparte keuken. Deze huurappartementen hebben geen balkon. Op de E-etage bevindt zich ook een vijftal logeerkamers (1 tweepersoons en 4 éénpersoons).

Verschillende bewoners hebben van twee naast elkaar gelegen appartementen één geheel gemaakt. Het verbouwen en/of renoveren van een appartement wordt zeker gestimuleerd door het bestuur, maar wel altijd in overleg met- en na goedkeuring door het bestuur. De kosten van een verbouwing zijn uiteraard voor uw rekening, het plezier dat u eraan beleeft natuurlijk ook!

11 INTERIEUR WONING 01 12 INTERIEUR WONING 02

13 INTERIEUR WONING 03 14 INTERIEUR WONING 04

Let op: de éénkamer appartementen mogen door maximaal 1 persoon bewoond worden.

            de grotere appartementen mogen door maximaal 2 personen bewoond worden.

Te koop, te huur

Bijna alle appartementen in ons gebouw zijn bewoond: de Hobbemaflat kent relatief weinig verloop. Appartementen die te huur of te koop zijn, komen meestal op Funda te staan. Natuurlijk kunt u ook bij Yolande Brattinga van Makelaardij Bilthoven, onze huismakelaar, informeren.

A nummers bevinden zich op de begane grond,
B is de 1ste etage,
C de tweede etage,
D de derde etage en

E de bovenste (zolder) etage.