Appartementen

Het complex

De Hobbemaflat heeft een centrale ingang met glazen toegangsdeuren en een fraaie ontvangsthal. De twee vleugels van het appartementencomplex zijn zo gebouwd, dat de zuidoostvleugel de zon ziet van opkomst tot ca. 14.00 uur en de westvleugel vanaf ca. 11.00 uur tot laat in de middag. De appartementen op de begane grond hebben een terras. De woningen op de verdiepingen hebben een balkon van vier bij twee meter, soms meer omdat er appartementen zijn samengevoegd. De Hobbemaflat heeft ook enkele logeerkamers waar gasten van bewoners tegen een geringe vergoeding gebruik van mogen maken.

Soorten appartementen

Op 31 december 2020 zijn er in het Hobbemagebouw de volgende appartementen aanwezig;
31 tweekamer appartementen van 56 m2
12 driekamer appartementen van 72 m2
8 vierkamer appartementen van 112 m2
2 vijfkamer appartementen van 128 m2
Verder nog een aantal éénkamer woonruimtes en diverse huur appartementen. 

Op de bovenste verdieping, de E-etage, bevinden zich de meeste huur appartementen. De huurappartementen op de E verdieping hebben allemaal 2 kamers. De tussenappartementen hebben een keukenblok in de woon/eetkamer. De 4 hoekappartementen (midden en eind) hebben een aparte keuken naast een woonkamer en een slaapkamer. Deze huurappartementen hebben geen balkon. Op de E-etage zijn de logeerkamers.

Verschillende bewoners hebben van twee naast elkaar gelegen appartementen één geheel gemaakt. Het verbouwen en/of renoveren van een appartement wordt zeker gestimuleerd door het bestuur; dit gebeurt altijd in overleg met en na goedkeuring door het bestuur. De kosten van een verbouwing zijn uiteraard voor uw rekening, het plezier dat u er aan beleeft natuurlijk ook.

Met enige regelmaat worden huur-/koopappartementen aangeboden. Informatie: hobbema.flat@planet.nl en www.funda.nl.