WONEN IN DE HOBBEMAFLAT

Vereniging de Hobbemaflat

Serviceflat Vereniging de Hobbemaflat  – zoals de naam van oudsher luidt – is een “vereniging”, géén VvE (Vereniging van Eigenaren). In feite koopt u een bewijs van lidmaatschap van de Vereniging  voor het exclusieve woon- en gebruiksrecht. U bent hiermee geen juridisch eigenaar maar wel de economische eigenaar van uw appartement.

De Hobbemaflat is geen verzorgingsflat. U woont zelfstandig, er is geen sprake van verzorging. Daarvoor kunnen de bewoners andere instanties benaderen. U koopt een woonrecht voor een bepaald appartement – dat kan indien u 50 jaar of ouder bent – en u wordt geacht het zelf te bewonen. Daarmee wordt u lid van de woongemeenschap die er op gericht is het gebouw en de daarbij behorende faciliteiten in stand te houden. Er zijn ook enige huurappartementen.

Ligging

De Hobbemaflat ligt in Bilthoven-Noord in een parkachtige omgeving. Het is een fraai en rustig woongebied met heel veel groen en vrijstaande huizen. In de lanen in de directe omgeving van het appartementencomplex is het heerlijk wandelen en fietsen. Op loopafstand liggen de  Ridderoordse Bossen en het mooie bosgebied van de Lage Vuursche is per auto en fiets uitstekend te bereiken.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het centrum van Bilthoven (gratis parkeren) maar ook in Winkelcentrum het Kleine Dorp.