Woonrecht

Toelating en kennismakingsgesprek, voorwaarden

Als u met de verkoper van een appartement prijs en levering bent overeengekomen, wordt u uitgenodigd voor een gesprek met de toelatingscommissie. Dat klinkt wellicht wat streng, maar in uw en ons belang hanteren wij een aantal voorwaarden voor de toelating van u als nieuw lid en bewoner. Wij vragen hiervoor uw begrip. U vult de benodigde formulieren in. Als alle formaliteiten gedaan zijn bent u een nieuw lid/nieuwe bewoner van de Hobbemaflat.

Indien u na het toelatings- c.q. kennismakingsgesprek tot aankoop van het woonrecht van een appartement overgaat, betaalt u € 100, administratiekosten.

Kopen van het woonrecht

De woonrechtconstructie houdt in dat u geen hypotheek kunt afsluiten met uw appartement als onderpand. De aankoop van een appartement dient u uit eigen middelen te financieren. De akte van aankoop van het woonrecht van een appartement in de Hobbemaflat passeert gewoon bij de notaris.  De aan- en verkoop van een appartement in de Hobbemaflat vindt plaats via de makelaar (zie www.funda.nl en selecteer Bilthoven-Noord).